PLATFORM VOOR PUBLIC GOVERNANCE, AUDIT & CONTROL

TPC op

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.
Naar Linked In

nieuws

Den Haag laat markthandelaren te veel betalen

Bron www.binnenlandsbestuur.nl
Laatste bijgewerkt op donderdag 08 augustus 2019 om 10.20
Print dit artikelE-mail dit artikel
Markt Den Haag

De gemeente Den Haag brengt ondernemers op de Haagse Markt meer kosten in rekening dan is afgesproken. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Uit de markt prijzen’ van de Rekenkamer Den Haag.

Het betreft kosten die niet in overeenstemming zijn met gemaakte afspraken met de ondernemers en waarover de gemeenteraad ook nooit een besluit heeft genomen. Een deel van die kosten mag zelfs helemaal niet worden doorberekend aan de ondernemers, ook niet via de huur.

Half miljoen

Volgens de Rekenkamer brengt de gemeente Den Haag sinds de herinrichting van de Haagse Markt de betreffende markthandelaren allerlei kosten in rekening die andere marktondernemers in de hofstad niet hoeven te betalen. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor handhaving, juridische ondersteuning en juridische procedures. In totaal zou het gaan om een half miljoen euro per jaar.

Sneeuwruimen

Daarnaast verzuimt de gemeente allerlei diensten te leveren waar de marktondernemers wel van mochten uitgaan dat die geleverd zouden worden, zo signaleert de Rekenkamer. Zo was hun beloofd dat de gemeente zorg zou dragen voor gladheidsbestrijding en sneeuwruimen. Later besloot het stadhuis dat dit toch niet onder de gemeentelijke diensten viel. Ook de structurele bijdrage aan promotie van de markt die de gemeente aanvankelijk had toegezegd, werd later weer ingetrokken, evenals de ongediertebestrijding.

Gepubliceerd op: donderdag 25 juli 2019 om 12.38
Laatste bijgewerkt op: donderdag 08 augustus 2019 om 10.20