PLATFORM VOOR PUBLIC GOVERNANCE, AUDIT & CONTROL

TPC op

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.
Naar Linked In

nieuws

ICT-problemen bij fiscus duren voort

Bron www.rendement.nl
Laatste bijgewerkt op woensdag 22 mei 2019 om 17.19
Print dit artikelE-mail dit artikel
ICT solutions

Bij de Belastingdienst zijn nog lang niet alle problemen verholpen, aldus de Algemene Rekenkamer. Uit onderzoek van de Rekenkamer blijkt dat de grootste uitdaging voor de fiscus de verouderde ICT-systemen zijn. 

In april 2018 is de aanpak bekendgemaakt om de Belastingdienst te moderniseren en de bedrijfsvoering te verbeteren. Maar die modernisering en verbetering kosten veel meer tijd dan in eerste instantie gepland. Dit komt omdat de ICT systemen verouderd zijn waardoor het zeer lastig is deze moderniseringen door te voeren. Daarnaast lopen de kosten hoog op en kampt de Belastingdienst met capaciteitsproblemen. Ook het inrichten van het bedrijfscontinuïteitsbeheer, dat ervoor moet zorgen dat kritieke bedrijfsprocessen beschermd zijn tegen gebeurtenissen die kunnen leiden tot een verstoring, kost veel meer tijd dan eerder was ingepland. 

AVG 

De Belastingdienst voldoet ook nog steeds niet aan de AVG. Zo moet de fiscus nog met een oplossing komen waardoor het BSN uit het btw-nummer van zzp’ers verdwijnt. Er valt dus nog een heleboel te doen bij de fiscus voordat gezegd kan worden dat de problemen zijn opgelost.

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 om 00.00
Laatste bijgewerkt op: woensdag 22 mei 2019 om 17.19